Sunday, March 12, 2006

Tidningen som jag älskar att hata...

... har gjort det igen.

Alltså skrivit en riktigt хуевый (ballekass) artikel. Denna gång knyter det an till Moskva. Desto bättre för mig. Nu jävlar.

Från expressen.se den 12/3 2006, jag citerar:

" SVENSKARNA BOR PÅ SEXHOTELL

MOSKVA. Här laddar de svenska stjärnorna under friidrotts-VM. På ett hotell där sexhandeln pågår helt öppet.
- Det går inte att känna till allt som finns här, säger svenskarnas förbundskapten Thomas Engdahl.

På lobbyplanet på Cosmos i Moskva umgås idrottare och ledare under inomhus-VM i friidrott. En trappa ner, i bottenplanet, på nattklubben Solaris förekommer en helt annan verksamhet. När SPORT-Expressen går fram till kassan utanför klubben förklarar kvinnan: "detta är en erotisk klubb med striptease och jag vill gärna dansa just för er".

Ålar kring stång Hon ger oss en reklamlapp som utlovar tio procent rabatt på inträdet. Inträdet är 600 rubel (cirka 180 kronor) var för att komma in.

Besökarna blir muddrade med metalldetektor av en vakt och fotografen blir vänligt men bestämt ombedd att lämna in sin kamera i garderoben. En blond halvnaken kvinna ålar kring en stång och i baren sitter andra lättklädda kvinnor och väntar på sin tur att få dansa. Och även göra mer.

Ingen vanlig meny En av kvinnorna kommer fram till SPORT-Expressen med en inplastad meny. Den ser ut som vilken restaurangmeny som helst, men det man kan beställa från den är "rätter" som "bordsstriptease" och "lesbisk dans med två till fyra kvinnor". Väljer man "Solaris dessert" får man "under 20 minuter äta en efterrätt direkt från en kvinnas nakna kropp". Priserna varierar mellan 300 och 600 kronor. Längst ner står "vi kan också få alla dina drömmar att gå i uppfyllelse". Just där anges inget fast pris utan det är "förhandlingsbart".

Thomas Engdahl, förbundskapten för friidrottslandslaget, är omedveten om vad som händer på de svenska idrottarnas hotell när SPORT-Expressen pratar med honom.
- Jaså, finns det en strippklubb? Jag har hört talas om en nattklubb i källarplanet, men inget annat, säger Engdahl.
- Men det här hotellet är så jäkla stort och det känns som att det inte går att känna till allt som finns här. Dessutom går vi bara från våra rum till matsalen för att äta frukost. Resten av tiden tillbringar vi ledare och idrottarna på arenan.

Anledningen till att samtliga aktiva under inomhus-VM hamnat på Cosmos är att det ryska förbundet först rekommenderat det till representanter för Internationella friidrottsförbundet, IAAF, som sedan åkt till Moskva och godkänt hotellet.

Får subvention - Under längre mästerskap, de som hålls på somrarna, bestämmer vi själva var vi ska bo. Vi får förslag på tre fyra olika hotell, sedan åker vi runt och kollar innan vi tar ett beslut, förklarar Engdahl.- Dessutom stöttar IAAF oss genom att här i Moskva betala boendet för sju av våra aktiva. För att få den subventionen måste man bo på det hotell man blir hänvisad.

Av MATS BRÅSTEDT mats.brastedt@expressen.se "

Var börja, var börja... Jag formligen svettas av upphetsning!

Först ville jag publicera en kommentar till artikeln på expressen.se men det verkar som att de inte bara skulle behöva ge mer än en handfull reportrar kicken, utan även IT-ansvarig för det gick inte att publicera någon kommentar. De kanske har en sarkasmdetektor som förhindrar vissa kommentarer, vad vet jag....

Så jag fick angripa källan och skrev följande svar till Låtsasreporter Mats:

" Hej Mats!

Angående din artikel om hotellet i Moskva som våra friidrottsstjärnor bor på,

Varför är jag inte förvånad över att Expressen betalade inträde, gick in, kollade menyn och fluktade i baren på hotellets strippklubb? Om det hela är så klandervärt som ni på Expressen i denna artikel vill framställa det som, bör ni själva inte bidra till verksamheten genom att betala inträde. Ni har bidragit med 1200 rubel (cirka 360 kronor) till sexindustrin i Moskva.

Dessutom vet alla som vistats i Ryssland en längre tid att strippklubbar och strippor är en accepterad (av de flesta ryska män och kvinnor) och otroligt utbredd företeelse och finns i alla större hotell i Moskva. Således är alla hotell "Sexhotell". Det finns alltså inte ett enda hotell i Moskva som landslaget hade kunnat stanna på som inte hade haft en strippklubb. Storm i ett vattenglas således, men det är väl nyhetstorka på Expressenredaktionen. Det är ju inte så att Milosevic dött t.ex.

Hade en av våra idrottsstjärnor de facto besökt lokalen ifråga och köpt något från "menyn" hade det kanske varit värt att skriva om. Kanske. Som det nu var visste våra stjärnor inte ens om klubbens existens, än mindre hade de varit där. De enda som kände till klubbens existens och besökte den var alltså ni på Team Expressen som väl kände till etablissemanget och inte drog er för att gå in. Hur vore det om SPORT-expressen bevakade sport i framtiden och inte porrklubbar? Kanske borde någon skriva om kassa reportrar från Expressen med skev kvinnosyn som besöker strippklubbar i Moskva?

Och slutligen: jag betvivlar inte att ni, hade ni fått tillåtelse av vakterna och med jämställdhetstänkande i huvudet, hade tagit massor av foton av klubben och dess (kvinnliga) personal för publicering i dasspappersversionen av Expressen.

Jag ser fram emot mer kvalitativ rapportering från Expressen även i framtiden!

Lycka till,

Mvh,

Markus "

Jag väntar mig inget svar från Mats. Han är liksom de övriga där en riktig гавнёк.

Jag får förresten aldrig svar från Expressen.

Du kanske också tycker att Sexpressens definition av Pulitzer Prize-material är lite off?
Lemme know, Boss: markusiryssland@spray.se

2 Comments:

At 1:13 AM, June 24, 2006, Blogger karidola said...

это пишется "говнюк"

 
At 3:55 PM, June 26, 2006, Blogger Moskoviten said...

С каждым днем что то новенькое...

 

Post a Comment

<< Home